Agermanament entre Viladrau i l'Aleixar

Dissabte, 5 Novembre, 2022
Agermanament entre Viladrau i l'Aleixar

EN EL PASSAT PLE ORDINARI DE L'AJUNTAMENT DE VILADRAU CELEBRAT EL 3 D'OCTUBRE DE 2022 ES VA APROVAR PER UNANIMITAT L'AGERMANAMENT ENTRE VILADRAU I L'ALEIXAR.

Els municipis de Viladrau (Osona) i l'Aleixar (Baix Camp), conscients dels vincles culturals identitaris compartits i els específicament literaris a través de la figura i obra del poeta, prosista, crític literari i traductor Marià Manent ((Barcelona 1898-1988), i la coincidència que existeix entre ambdós municipis puix que dediquen una de les seves festes majors al mateix patró, Sant Martí de Tours.

Programa d’actes del 5 de novembre de 2022

12.00 hores Recepció institucional a l’Ajuntament de Viladrau amb l’assistència dels alcaldes de l’Aleixar i Premià de Dalt, familiars del poeta i persones relacionades amb la seva obra. 
12.45 hores Conferència sobre la figura i obra de M. Manent a càrrec de la Sra. Fina Anglès, a la Sala Alicia de Larrocha (Espai Montseny)
13.45 hores Inauguració del monument commemoratiu i de la Plaça Marià Manent. 
14.30 hores Inauguració virtual de la “Ruta Literària de Marià Manent”. I a continuació “copeta” de cava.

Marià Manent i Cisa
(Barcelona 1898 - 1988)

Poeta i prosista. Personatge clau de la cultura catalana del segle XX. Fortament vinculat als pobles de Viladrau, l’Aleixar i Premià de Dalt on desenvolupà gran part de la seva obra de la qual destaca “El vel de Maia”, “Montseny, zodíac d’un paisatge” “Poemari”.

Lloc: 
Viladrau
Hora: 
12.00 h.
catagenda: