"El Umbral" s'emporta el primer premi Àngel Rabat i Graugés del Festival Viladrau Fantàstic

  • Gala 2n Festival Viladrau Fàntastic

"QUIET" VA SER L'ESCOLLIDA PEL PREMI ESPECIAL DEL JURAT I "112" VA SER LA MÉS ACLAMADA I ES VA ADJUDICAR EL PREMI DEL PÚBLIC.

El Festival Viladrau Fantàstic ha tornat aquest cap de setmana amb una gran varietat de propostes al voltant del festival de curtmetratges de gènere fantàstic. ‘El Umbral’, obra del director Javier Carneros Lorenzo ha estat la guanyadora del Premi Àngel Rabat Graugés – Primer Premi Viladrau Fantàstic. El Jurat en va destacar la capacitat per combinar el cinema social i de terror, “proposant un debat sobre si és més terrorífic el propi terror fantàstic o bé si ho és més el que exercim els humans cap a allò que ens incomoda”.

El segon premi se’l va emportar ‘Quiet’, un curtmetratge produït a cavall entre Catalunya i Andorra, dirigit per Hèctor Romance, amb una participació nombrosa d’alumnes de l’Escola Catalana de Cinema i Televisió. El jurat en va destacar “una execució modèlica. Bon treball de fotografia i un desenvolupament inquietant. L’ús dels recursos clàssics del cine de terror i també la denúncia dels abusos”

El Públic va premiar ‘112’, un film dirigit per Mireia Boté, una producció que també té un gran component de denúncia d’abusos i que mostra una venjança després d’anys de maltractaments i menyspreus.

En total, els tres guardons van repartir premis per valor de 1750 euros. El Premi Àngel Rabat Graugés – Primer Premi Viladrau Fantàstic estava dotat amb 1000 euros, el premi especial del jurat – Segon Premi Viladrau Fantàstic va repartir 500 euros al film guanyador, i el premi del públic va atorgar un lot de productes de Viladrau, ecològics i de quilòmetre zero per valor de 250 euros.

La Gran Gala Viladrau Fantàstic va omplir la sala gran de l’Espai Montseny per desvelar els guanyadors del concurs. Pep Miràs va ser el presentador de la segona gala del Viladrau Fantàstic, que va comptar amb les actuacions de Sílvia Montells i Paula Ariza, que van posar el toc musical a la gala. Durant l’acte, l’organització va voler homenatjar a Àngel Rabat Graugés, quan es complia un any de la seva mort, i també va voler reconèixer la feina de Joan Marcé, ex-regidor de cultura de Viladrau i que va ser un dels impulsors d’aquest festival abans de deixar la seva regidoria. La família d’Àngel Rabat també va aprofitar la gala per fer pública la donació d’una de les màquines de cinema de la seva col·lecció privada a l’Ajuntament.

El Festival Viladrau Fantàstic va comptar amb dues jornades plenes d’activitat que, malgrat la pluja, va poder transcórrer amb gairebé tota la normalitat. Divendres l’acció va començar amb l’espectacle infantil Kariguri, a l’Espai Montseny. El gruix d’activitats paral·leles es van haver de passar al pavelló de Viladrau, on s’hi van celebrar el monòleg de Godai Garcia, el concurs de bandes sonores, i el concert de Wish, amb la festa posterior amb DJ’s. La jornada de diumenge, va arrencar amb el dinar popular i va continuar amb el concert de Pelat i Pelut, que va ser el preludi de la gran gala Viladrau Fantàstic.