Implantació dels nous cubells amb xip per la recollida selectiva

  • Viladrau Implantació dels nous cubells amb xip per la recollida selectiva

VILADRAU VA IMPLANTAR EL SISTEMA DE RECOLLIDA DE RESIDUS PORTA A PORTA L'ANY 2002. DES D'AQUELL MOMENT S'HAN FET IMPORTANTS PROGRESSOS I MILLORES EN LA RECOLLIDA SELECTIVA FINS ARRIBAR A UN 74%, UN DELS ÍNDEX MÉS ALTS DE CATALUNA. FELICITEM A TOTS ELS VEÏNS PER AQUESTS RESULTATS!

Cubells amb xip

Per assolir encara millors resultats i beneficiar el nostre entorn, l’Ajuntament i l'àrea de Medi Ambient de la Mancomunitat La Plana, implanten el servei de recollida selectiva porta a porta amb CUBELLS AMB XIP.

La principal novetat és la incorporació d’un cubell de color beix per treure els materials reciclables i la resta (rebuig).

També es lliurarà un nou cubell marró per treure la matèria orgànica. Així doncs, els cubells de color marró que te la ciutadania deixaran de ser operatius a partir del 19 d’abril i s’hauran de fer servir els nous cubells amb xip.

IMPORTANT: Cada habitatge del municipi ha rebut una carta amb una butlleta que cal dur omplerta el dia de la reunió per poder sol·licitar i recollir els cubells. Les persones que NO HEU REBUT LA CARTA podeu assistir igualment a les xerrades informatives i demanar una de les butlletes per poder tenir "Codi d'usuari" 

COM ES POT OBTENIR EL KIT DE NOUS CUBELLS?

Un cop finalitzades les xerrades informatives, les persones que no ha pogut assistir-hi, poden passar, a recullir els cublles, per l'Ajuntament de Viladrau dins l'horari d'atenció al públic:

  • De dilluns a divendres de les 9.00 a les 14.00 hores
  • Els dilluns de les 17.00 a les 20.00 hores

COM FUNCIONA EL NOU SISTEMA?

Tots els cubells porten incorporat un xip que permet identificar, per a cada habitatge, les vegades que es treuen residus al carrer. Per això és imprescindible treure les deixalles al carrer amb el cubell.

En el cas dels reciclables, que és la fracció amb més volum, si es tenen diverses bosses per treure es poden deixar al costat del cubell beix.

Aquest sistema permet disposar de tota la informació de recollida i donar resposta a les incidències amb més rapidesa. També esperem que ens ajudi a continuar treballant per ser més sostenibles i a adaptar-nos al futur immediat en la gestió de residus.

TERMINI

Caldrà canviar el material del qual disposeu, ja que, a partir del 19 d'abril, només podreu utilitzar els nous cubells.

Per tal d'informar-vos amb detall del canvi i lliurar-vos el nou material, és necessari que assitiu a les xerrades informatives.