‘La Luz’, ‘Elas’ i ‘Hotel Malángel’ són els grans triomfadors a la primera edició del Festival Viladrau Fantàstic

  • Viladrau Cinema Fantàstic
  • Viladrau Cinema Fantàstic
  • Viladrau Cinema Fantàstic
  • Viladrau Cinema Fantàstic
  • Viladrau Cinema Fantàstic
  • Viladrau Cinema Fantàstic

VILADRAU HA VISCUT UN CAP DE SETMANA INTENS PLE D’ACTIVITATS CULTURALS AL VOLTANT DE LA PRIMERA EDICIÓ DEL FESTIVAL VILADRAU FANTÀSTIC, QUE HA PREMIAT LA PRODUCCIÓ DEL BARCELONÍ IAGO DE SOTO (‘LA LUZ’) I EL FILM GALLEC ‘ELAS’. EL PREMI DEL PÚBLIC HA ESTAT PER HOTEL MALÁNGEL, D’ESTEVE ROVIRA. ÀNGEL RABAT, VA REBRE DE MANERA MOLT EMOTIVA EL PREMI HONORÍFIC VILADRAU FANTÀSTIC A TÍTOL PÒSTUM.

El Festival Viladrau Fantàstic ha tancat la seva primera edició amb un gran èxit de participació i amb un cap de setmana frenètic. Dissabte i diumenge, l’entorn de l’Espai Montseny de Viladrau va omplir-se de vida per veure el naixement d’un festival que ja en la primera edició ha deixat una forta empremta al poble.

Durant l’inici del cap de setmana, desenes de persones van apropar-se a l’Espai Montseny per gaudir de l’animació infantil i veure les primeres projeccions dels curtmetratges seleccionats a la sala Alícia De Larrocha. També hi va haver qui va preferir veure els curtmetratges que no havien entrat a concurs a la Sala B. Mentrestant, a l’esplanada, el sol i la calor van acompanyar als assistents a l’hora de gaudir dels food trucks de menjar i begudes. A la tarda, s’hi va afegir la cultura popular, amb ballades de gegants i música per fer més amena una tarda que semblava d’estiu.

Al vespre, la direcció i el professorat de l’Escola Rocaprevera de Torelló van participar al cinefòrum presentant el curtmetratge ‘Cap de turc’, elaborat pels alumnes de 4t d’ESO. També hi va participar el cinèfil Quim Crusellas, que va assessorar als alumnes i va dirigir el curtmetratge. El fi de festa va anar a càrrec del grup de pop i música llatina Maruja Limón. La jornada de diumenge va començar amb la mateixa intensitat, amb les últimes projeccions a la sala gran i el concert de Pelat i Pelut, que van animar el matí a ritme de rumba.

La gran gala del primer Festival Viladrau Fantàstica va estar conduïda per l’actor Ernest Villegas i va comptar amb la participació del també actor Guim Puig. L’alcaldessa de Viladrau, Noemi Bastias, va voler destacar que “aquesta proposta complementa perfectament l’aposta turística i cultural de Viladrau per a aquesta època de l’any” i va voler lligar el festival amb el gran bagatge artístic, intel·lectual i cultural del municipi. Per la seva banda, el director de Canal Taronja Televisió, Rubén Vázquez, va voler agrair la gran feina de l’equip organitzador i va expressar la voluntat de fer créixer aquest festival que “ja des del primer any ens ha sorprès pel gran nombre de treballs participants i la gran qualitat de tots aquests”.

El moment més emotiu de la gala va arribar a l’hora d’entregar el premi honorífic del Viladrau Fantàstic. La persona escollida per rebre’l era l’Àngel Rabat, veí de Viladrau que durant molts anys va aplegar una gran col·lecció de projectors cinematogràfics de totes les èpoques i provinents de tot Europa. Rabat acumulava més de 500 màquines de gran valor històric. Una part d’aquestes màquines van ser presents al festival en forma d’exposició, que el mateix Àngel Rabat havia cedit a l’organització per la ocasió. Rabat havia de rebre el Premi Honorífic però va morir la matinada de dissabte a diumenge. L’entrega del primer premi honorífic va passar a ser un homenatge a la seva persona i els familiars més propers van recollir el guardó i van poder dirigir unes paraules al públic i als seus conciutadans. L’organització del festival ja ha anunciat que a partir de l’any vinent el premi honorífic portarà el nom d’Àngel Rabat.

Dels trenta curtmetratges que van entrar a concurs, els grans guanyadors van ser ‘La luz’, que es va emportar el Gran Premi Viladrau Fantàstic dotat amb 1.000 euros; ‘Elas’, que va ser mereixedor del premi especial del jurat dotat amb 500 euros i ‘Hotel Malángel’, que va ser escollit pel públic del festival amb només nou vots de diferència sobre ‘Eternal’, i que es va emportar un lot de productes de Viladrau valorat en 250 euros.

 

Viladrau Fantàstic
Festival de cinema fantàstic de la Catalunya Central
info@viladraufantastic.com
www.viladraufantastic.com