La tardor queda inaugurada a Viladrau després d’una exitosa Fira de la Castanya

  • Viladrau Valoració Fira de la Castanya 2021
  • Viladrau Valoració Fira de la Castanya 2021
  • Viladrau Valoració Fira de la Castanya 2021
  • Viladrau Valoració Fira de la Castanya 2021
  • Viladrau Valoració Fira de la Castanya 2021

MÉS DE 20.000 PERSONES HAN VISITAT LA 26a EDICIÓ DE L'ESDEVENIMENT MÉS TRADICIONAL DE VILADRAU, QUE HA TINGUT LLOC AQUEST PASSAT CAP DE SETMANA.

Viladrau ha acollit, el 23 i 24 d’octubre, la coneguda Fira de la Castanya, que ha programat una llarga llista d’activitats per a tots els públics i ha acollit una quarantena de parades artesanals, de proximitat i de productes relacionats amb la castanya.

Enguany, i a causa de la pandèmia, la fira ha plantejat un nou format més limitat però sense perdre l’essència ni els orígens. En aquest sentit, l’alcaldessa de Viladrau, Noemi Bastias, ha afirmat que “pel volum de visitants durant tot el cap de setmana, la valoració que en fem és positiva, a falta de recollir les aportacions dels firaires, restauradors, comerços i empreses vàries que hi han participat. El nou format ens ha permès guanyar espais i que els visitants quedessin més repartits entre els diversos punts, sempre pensant encara en la pandèmia”.

Com és habitual, el tret de sortida es va donar divendres al vespre amb l’entrega de guardons de la Fira de la Castanya, que any rere any reconeix la tasca de diverses persones i entitats. Els guardonats amb la Castanya i el Pelló de plata d’aquest 2021 han sigut l’Associació Ponts per la Pau i Carles Puigdemont, respectivament. Per altra banda, dues persones relacionades amb Viladrau han rebut el Castanyer de Plata: Assumpció Bayés, per cuidar, netejar i obrir l’ermita de la Pietat; i Joaquim Forn, per la seva tasca com a conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya i la seva perseverança en la celebració del referèndum del poble català sobre la independència de Catalunya.

Durant el cap de setmana, centenars de famílies han participat en sortides guiades a la natura, espectacles per descobrir les llegendes més conegudes de la zona, xerrades per conèixer el món dels castanyers i les castanyes i un seguit de tallers que ha ofert el nou col·lectiu d’artistes Viladr’art. Aquest, també ha organitzat un concurs d’art que ha premiat l’originalitat i la creativitat de set obres.

Els premis i els concursos, però, no van acabar aquí. Seguint la línia d’edicions anteriors, abans del tancament de la fira es va premiar a l’Hort de Viladrau com a millor parada de la fira, i al Forn Degustació Viladrau pel seu pastís de formatge amb castanya, com a millor producte relacionat amb la castanya. El jurat, format per tres membres de diverses associacions del municipi, també van valorar la decoració dels participants al concurs de millor balcó o aparador, en què van destacar dos comerços i una casa particular. A més a més, tots els visitants de la fira que van comprar algun producte van tenir l’oportunitat de participar en el sorteig de dues grans paneres que consten d’un gran número de productes cedits generosament pels firaires participants.

Per últim, també va tenir premi la millor foto d’Instagram compartida amb l’etiqueta #firacastanya2021. En aquest cas, una persona del poble va resultar guanyadora i la seva imatge serà la protagonista del cartell de la pròxima edició. En aquest sentit, cal destacar la implicació dels jardiners de Viladrau en la decoració de diferents racons que van atraure la mirada i les càmeres de molts visitants.

Ara, Viladrau es prepara per la nit del 31 d’octubre i el 24è Ball de Bruixes. Un espectacle teatralitzat de música, dansa, llum i foc que es representarà a les 21h i a les 22.30h i que commemora un dels seus episodis històrics més tràgics: la persecució de les bruixes.