• Arborètum de Bruixes i Bandolers
  • Arborètum de Bruixes i Bandolers
  • Arborètum de Bruixes i Bandolers
Zona els Vernets
17406
93 884 80 35

L'Arborètum de Bruixes i Bandolers és un espai que s’ha volgut recuperar dotant-lo de personalitat i aprofitar la zona enjardinada amb un gran potencial com a espai interpretatiu i de sensibilització ambiental i social.

L'Arborètum és un parc a l'aire lliure on s’han introduït diferents plantes i arbres de Montseny. Aquest és un dels llocs més interessants de visitar a Viladrau on es pot veure gran part de la vegetació que avui en dia es pot trobar al Montseny, des de plantes medicinals fins arbres de vegetació humida. 

Des de l’Ajuntament s’ha buscat donar un sentit educatiu a l’Arborètum Bruixes i Bandolers i dotar-lo d’enginys interessants i d’alt valor interpretatiu tant per a la població local com pels visitants. S’ha coordinat una adequació global de l’espai enjardinat i s’han introduït tot un seguit de valors afegits, de caràcter innovador i dinàmic,  amb la finalitat d’establir una zona verda de passeig i instructiva alhora.

S’ha implantat una aplicació per a mòbil, amb les indicacions pertinents per al seu ús en el mateix arborètum, amb més de 30 punts d’informació sobre els arbres implantats, el seu ús i les seves tradicions, en català i castellà. També s’han arranjat dos espais destinats al coneixement de plantes que la tradició assigna propietats màgiques o que són utilitzades per les bruixes.

S’han diferenciat dos recorreguts destinats a donar a conèixer, mitjançant faristols en  quatre idiomes, els personatges i moments històrics més identitaris de Viladrau: En Joan Sala i ferrer, àlies Serrallonga, i el bandolerisme català del barroc i les bruixes de Viladrau i la cruenta persecució al poble on més bruixes de tot Catalunya es van ajusticiar. També s’ha establert un joc engrescador, on cal buscar les 14 bruixes amagades durant el recorregut. Una d’elles és mòbil i canviarà de posició periòdicament. Cal destacar que en totes les actuacions s’ha utilitzat fusta del territori, fusta de castanyer.